close

Blog

Nové koníky Írsky Cob

Dnes k nám dorazili tri kobylky plemena írsky cob. Írsky cob je malý zavalitý koník s milujúcou povahou, dobrák od kosti. Presne taký, aký by mal obývať našu Minifarmu. Koníky si ešte zvykajú na nové prostredie. 

 

Toto je Beckside Anne, šesťročná kobylka. Narodila sa vo Veľkej Británii a u nás bude zastávať úlohu koníka pod sedlo na vychádzky do prírody. Všimnite si aké má dlhé papuče na nohách a dlhú hrivu

Toto je Anneke so svojim žriebätkom Abby. Anneke sa narodila v Holandsku, ale bola importovaná do Veľkej Británie. Takže cestovateľka. V Anglicku ju pripustili žrebcom plemena Clydesdale, jedným z najväčších koní na svete. No a o 11 mesiacov sa "vyliahla" nezbedná Abby. Abby zastupuje ojedinelé plemeno koní - drum horse. To sú práve kríženci írskych cobov a najväčších koní na svete - Clydesdale alebo Shire Horse. Sú používané pre reprezentatívne účely ako koníky, ktoré na sebe nesú ťažké bubny s bubeníkmi pri sprievodoch. Abby bude pravdepodobne veľmi vysoká, v kohútiku môže dosiahnuť aj 170cm. Čiže je to také mamutie žriebätko, ktoré už o chvíľu prerastie maminu. No a starať sa o také "bábätko" je iste veľmi náročné, na Anneke je to i vidieť. Ale u nás na farme sa na podjavorinskej trávičke isto dá veľmi rýchlo dokopy, pod sedlo ju určite do tej doby brať nebudeme. Pôvodne sme Anneke zobrali len kvôli Abby, ale je prudkým kandidátom na trvalého obyvateľa farmy, nakoľko je naozaj "bombproof" (čiže môže pri nej buchnúť bomba a mávne nad tým kopýtkom).