close

Blog

Zimná návšteva FarmaPARKU

Po minulé roky sa s príchodom chladných mesiacov naše zvieratká „zazimovali“ a brány FarmaPARKU zatvorili. Tento rok je to však inak. Na návštevu Vás pozývame aj v zime. MiniFARMA je v tomto ročnom období úplne iná. Jej krásne vysvietený areál, ktorý je nasiaknutý vianočnou atmosférou, láka množstvom prekvapení. Náš úžasný Živý Betlehem je hlavným z nich.

Čo si pre Vás FarmaPARK v zime pripravil?

Jediný naozaj Živý Betlehem na Slovensku 

Betlehem patrí k najkrajším vianočným tradíciám, preto sme sa ho rozhodli priniesť aj k nám na FarmaPARKU. Vlastnými silami sme postavili jedinečný betlehem, aký neuvidíte v žiadnom inom meste na Slovensku. Čím je výnimočný? 

Je to naozaj živý betlehem, v ktorom nenájdete žiadne plastové sochy, ale skutočné mékajúce, békajúce a híkajúce zvieratká. Špeciálne sme ich vytrénovali, aby svoje herecké úlohy v predstavení zvládli na jednotku s hviezdičkou. 

Zvierátká v Betleheme

V Živom Betleheme nechýbajú ani Mária s Jozefom, ktorí sa s láskou starajú o malého Ježiška. Jeho úlohu zastáva bábika vyzerajúca ako skutočné bábätko. Naši malí i veľkí návštevníci môžu Ježiška pokolísať, pohladiť, či zobrať na ruky. 

Všetci traja spoločne radi zabavia návštevníkov. Pofotia sa so všetkými, Mária si poklebetí a Jozef pre Vás zase naštartuje traktor.

Mária s Ježiškom v náručí

Betlehem i celý areál FarmaPARKU sú najkrajšie po zotmení. Vtedy vyniknú svetielka, ktoré sme rozvešali, aby nám pomohli vytvoriť krásny výjav plný pokoja a lásky. Krásne zážitky si z FarmaPARKU odnesiete aj za svetla. A ak máte menšie detičky, isto sa potešíte, že nás môžete navštíviť už od 13:00. Naše brány zatvárame o 18:00. 

Zvonica v živom Betleheme

Zvieratká, ktoré pohladíte i nakŕmite

FarmaPARK si bez zvieratiek nevieme ani predstaviť. Chýbať Vám nebudú ani v zime. Väčšinu z nich chránia huňaté kožúšky, a tak si Vás, namiesto toho, aby sa skrývali, prídu zvedavo obzrieť. 

Na aké zvieratká sa môžete tešiť? 

Nedočkavo Vás už čakajú kozy i minikozičky, ovce aj miniovečky, meishan prasiatka, nandu, zdrobnené i pižmové kačičky, mini a maxi sliepočky, mini a maxi králiky, minioslík, ozdobné holuby, indický bežec, miniprasiatka i nosnice. Občas sa Vám pripletie pod nohy aj naša mačička, ktorá voľne behá FarmaPARKU.

Zvieratká v živom Betleheme

Zvieratkovskú časť máme otvorenú po sekciu „najväčších papkáčov“. Aj v zime budete mať možnosť kŕmenia zvieratiek priamo z ruky krmivkom, ktoré sa dá zakúpiť pri pokladni a podporiť tým FarmaPARKU a jej zvieratká. 

So zvieratkami sa môžete aj odfotiť. Napríklad náš somárik Vás tiež nechá, aby ste mu posadili detičky na chrbát. 

Punčík, zvonček, ktorý „plní priania“, i sánkovačka 

O vianočnú atmosféru sa na zimonm FarmaPARKU isto postará aj ľúbezný zvuk nášho anjelského zvončeka zo zvoničky. Vďaka osudu si cestu k nám našiel až zo starožitníctva v ďalekom Holandsku. Nádherne zvoní a vraj plní priania. Preto si zakaždým, keď naň zazvoníte, niečo zaželajte. Len si pamätajte, že by ste nemali zvoniť zbytočne, pretože údajne privolá anjelov, a tých nechceme zbytočne unaviť.

Magický zvonček v Betleheme

FarmaPARKU však neznie len zvuk starožitného zvončeka. Začujete aj „drsný hlas“ traktora. Historickú mašinu nám v predstihu priniesol Ježiško. Poteší najmä malých a veľkých chlapov, ktorí si ho môžu aj naštartovať. 

Veľká zábava bude i na našom kopčeku. Ak nasneží, budeme sa tam sánkovať. 

Po sánkovačke či prechádzke našou FarmaPARKU sa zohrejete vo vyhrievanom obchodíku, kde aj v zime máme suveníriky. 

Posedieť si môžete aj vo vyhrievanej terase, kde podávame lahodný detský i dospelácky punč. Varíme ho pre Vás podľa najlepšej a najtajnejšej minifarmárskej receptúry. Na hladošov zase čakajú chutné lokšíky. 

Žltý traktor na farme

Kedy a ako môžete FarmaPARKU v zime navštíviť? 

Bráničky našej FarmaPARKU sú otvorené každý deň od 25.12.2022 do 8.1.2023 od 13:00 do 18:00. 

FarmaPARK, ktorá bude prevoňaná ihličím, klinčekmi a škoricou, má v zime len dobrovoľné vstupné. Príjemnú vianočnú atmosféru a zvieratká si tak u nás užijete iba za úsmev či dobrú náladu.