close

Blog

Každoročný kadernícky a veterinárny servis

Ako každý rok na jar, naše zvieratká zverujeme do rúk odborníkom, aby sa postarali nielen o ich zovňajšok ale i o ich zdravie. Preventívna prehliadka, odčervenie, preventívne ošetrenie voči vonkajším parazitom, očkovania  a čipovanie sú dôležitými rituálmi, na ktoré nemôžeme zabúdať, hlavne keď sú zvieratká v priamom kontakte s deťmi. Tak máme istotu, že zvieratká sú stopercentne zdravé. 

 

Pofotili sme koníka Elma, ktorý je veľmi trpezlivým pacientom i keď ihlička do zadku nie je nič príjemné =)

A takto sa koníci odčervujú

Zdravotná prehliadka zvieratiek je iba jednou časťou veterinárnych kontrol. Potom pravidelne ešte chodia úradní veterinári, ktorí dohliadajú na to, aby sme chovali zvieratá správne podľa zákona. To znamená, že kontrolujú, v akých podmienkach ich držíme, sledujú ich výživový stav, kontrolujú odkiaľ berieme krmivo, či má správnu kvalitu, či sú všetky zvieratá nahlásené na úradoch a či sú riadne označené čipmi a ušnými známkami. Našťastie táto kontrola dopadla dobre, nezistili sa žiadne nedostatky. 

 

Aj zvieratká chodia každý rok ku kaderníkovi a na pedikúru. Respektíve títo odborníci chodia k nám, aby ste si nemysleli, že robíme sťahovanie všetkých zvieratiek do salónu =) Strihajú sa miniovečky po zime. Z kučeravých huňatých stvorení je zrazu len taký malý nahatý slížik, ale je to potrebné, aby im nebolo horko. Strihá sa i náš psík Amor a dať do poriadku sa musí i naša dlhosrstá kozička na mlieko Heidi. Poníci sa po pár vyčesaniach zmenia z macíkov na elegánov. Starostlivosť o kopýtka je takisto veľmi dôležitá, aby sa zvieratkám dobre chodilo. Ovečkám, kozičkám i prasiatkam sa strihajú paznechty, poníkom strúha kopýtka kopytár. 

 

Tu je Claus s Ninkou už po ostrihaní